Stig-Roland pekar mot framtiden

När skolan blir mer relevant för eleverna ökar resultaten – Debatt – Göteborgs-Posten.

I GP på själva valdagen kan vi väljare slutligen läsa en rejäl debattartikel med en helt annan bild av skolan än den valrörelsen ger uttryck för. Framtidstro istället för svartmålning. Och den allra viktigaste delen av Stig-Roland Rasks inlägg i skoldebatten är nog det han skriver om att eleverna själva helt saknas i valrörelsen – något nog alla SO-lärare erfarit i sina klassrum denna terminsuppstart. Jag själv har 75 pigga och nyfikna åk 8:or som tagit sig an skolfrågan i partiernas olika partiprogram och reaktionen från eleverna har varit slående – de tar ju inte upp något av det VI tycker! Så tack Stickan för att du lyfter fram eleverna och elevråden som viktiga röster för att förstå svensk skolas s.k. misslyckande men också för att ingjuta självkänsla inför framtiden. Jag själv ska imorgon med eleverna leka skolpolitiska debatt i en skola som är en av sveriges mest levande arbetsplatser. Och till vår hjälp ska vi ta tekniken i form av delade Google dokument, filmade debatter som hjälpmedel för analys, och digitala insamlingsverktyg för att utvärdera nyanser som inte kanske syns under själva debatten. Ha en god valdag!

Skärmdump 2014-09-14 12.32.30 Skärmdump 2014-09-14 12.38.39

Om jonasberling

Pedaog, författare och kulturpersonlighet som fördelar sina 24 timmar/dygn åt sömn, Frida Utbildning och egna utflykter i skapande verksamhet i kulturens tjänst.
Det här inlägget postades i 1-1, Framtidens läromedel, Fridaskolan, Funkar?, iPadpedagogik, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s