See Your Folks – Något för klassrummet eller?

See Your Folks.

Hur många gånger till kan du förvänta dig att få se dina föräldrar? Frågan kanske får en och annan att studsa tillbaka. Det är en är obekväm livsfråga som ställs genom websidan där du kan räkna ut just detta. Syftet är givetvis att uppmärksamma oss i våra så viktiga liv att ta vara på de få möten vi har med medmänniskor och här specifikt våra egna föräldrar. Är detta något för klassrummet i SO-undervisning (eller rent av som problemlösning i matte) funderar jag på? Jag ser risken med att lyfta in denna resurs i undervisningen, risken att min brist på kännedom om elevernas livssituation kan göra att elever drabbas. Har man en nära anhörig som är sjuk, döende eller på annat sätt har problem med relationerna till t.ex. föräldrar, kan det bli väldigt fel. Å andra sidan utgör ”See Your Folks” ett utmärkt underlag för att tänka kring livsfrågor i religion och till möjligheten till att se olika ståndpunkter. Så jag går och funderar. Ska jag låta eleverna få labba runt med olika personer istället för sig själva, t.ex. om man har en mamma som är 23 år och bor i Afganistan jämfört med att ha en mamma som är 67 år och bor i Sverige? Uppgiften rymmer onekligen många bra samtalsmöjligheter kring våra relationer och vad vi gör av vårt begränsade liv. Att det också går att jämföra utifrån olika länder innebär också massor av möjligheter att fundera över rättvisa och levnadsvillkor. Så med varsam hand och rätt inramning kanske det ändå är en bra IKT-resurs att kunna räkna på hur många gånger till man kommer att få träffa sina föräldrar. Kanske…

Om jonasberling

Pedaog, författare och kulturpersonlighet som fördelar sina 24 timmar/dygn åt sömn, Frida Utbildning och egna utflykter i skapande verksamhet i kulturens tjänst.
Det här inlägget postades i 1-1, Framtidens läromedel, iPedagogik 2.0 eller senare, motivation och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s