Förstärkt verklighet istället för Geocaching?

Nik’s Learning Technology Blog: Getting Learning out of the Classroom with Augmented Reality.

Planerar en kommande friluftsdag tillsammans med idrottslärarna på skolan. Vi hade tänkt skicka ut elever på cykel i grupper för att leta efter Geocachegömmor. Gömmor som skulle kretsa kring Naturgeografi respektive friluftsliv. Men det är lite meckigt att regga dessa platser via Geocacheing.com så därför ska jag helt klart lobba för Woices istället denna friluftsdag. Klart värt ett försök. Kanske blir det så att eleverna själva får köra en skattjakt som vi lärare lagt ut och sedan jobba vidare med att välja platser som de själva använder appen Woices för att dokumentera, eller lägga ut platskopplade ljud i form av Echoes som det heter i appen. Snart ekar det mellan berg och tak, förhoppningsvis!

20120409-214354.jpg

Om jonasberling

Pedaog, författare och kulturpersonlighet som fördelar sina 24 timmar/dygn åt sömn, Frida Utbildning och egna utflykter i skapande verksamhet i kulturens tjänst.
Det här inlägget postades i 1-1, Framtidens läromedel, Läromedelsappar och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s