”Svenska skolan ligger långt efter” – Bra rutet Eva-Lis!

”Svenska skolan ligger långt efter” – IDG.se.

Bytte fack från LR till LF för en tid sedan. Det är jag oehört glad över när jag läser det här. Eva-Lis Sirén som är ordförande i Lärarförbundet går i polemik mot Björklund kring IKT-satsning i svensk skola. Eller snarare frånvaro av satsning. Hennes tanke att man inte kan lägga över ansvaret på eldsjälar och lokala skolledare, utan att Björklund måste vara den eldsjälen för hela skolsveriges riktning, är ett uttalande som gillas! Att hon också inte bara uttalar sig kring saker hon inte vet något om, utan till skillnad mot Jan Björklund, besökt Sollentuna som med sin Paddsatsning hamnat i skottgluggen, är värt all respekt. Vad är det senaste uttalande kring IT i skolan från Lärarnas Riksförbund som passerade mina öron, kan man samtidigt undra

? Jo, att driva ett förbud mot elever att filma lärare och lägga ut på Youtube! Med andra ord att förespråka ett mobilförbud i skolan. Lycka till man bara säga. Kom igen LR! Bättre kan ni!

Om jonasberling

Pedaog, författare och kulturpersonlighet som fördelar sina 24 timmar/dygn åt sömn, Frida Utbildning och egna utflykter i skapande verksamhet i kulturens tjänst.
Det här inlägget postades i 1-1, Funkar?, iPadpedagogik, iPedagogik 2.0 eller senare, läsplattor och tabletdatorer, Skolledare, Skolutveckling och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s