Skola och Samhälle – Äntligen moteld!

Skola och Samhälle.

Jag ogillar våldstermer men här kanske det är på sin plats att få använda detta språkbruk i sin rubrik för jag brister ut i ett ÄNTLIGEN! Äntligen finns det en vettig motvikt mot den onyanserade, okunniga och rentav imbicilla debatten som kretsat kring skolan sedan merkateder och Zaremba. Vi som jobbar i skolan vet att saker är så mycket mer komplexa men också så mycket bättre. Att lärarjobbet är ett roligt jobb med mening! Men jag har tyvärr som så många andra intagit ett Stenmarktillstånd i denna debatt, dvs ”det är ingen idé att försöka förklara för någon som ändå inget förstår”. Glädjande då att Lundahl mfl. bjuder in. Och förhoppningsvis inte till debatt utan till dialog. Ett samtal där forskning, nyanser, fokus på det som fungerar och är användbara vägar framåt i skolutveckling präglar alla som deltar i samtalet. Är det inte så vi kan få den status vi själva vet att vi har? Det handlar inte om att återfå status som lärare. Det handlar om att känna sitt eget värd, känna glädje varje dag man går till jobbet och inte förvänta sig att någon annan ger lärarkårne någon slags status via lagändringar och påbud, utan att gå in och ta för sig. Skola och samhälle kan vara en väg att göra just detta. Man anlägger moteld och du och jag är välkomna att fyra av en salva med välgrundat passionerat tänkande kring det vi kallar skola! Och notera det systemteoretiska anslaget. Det bådar gott!

Om jonasberling

Pedaog, författare och kulturpersonlighet som fördelar sina 24 timmar/dygn åt sömn, Frida Utbildning och egna utflykter i skapande verksamhet i kulturens tjänst.
Det här inlägget postades i iPedagogik 2.0 eller senare, Skolutveckling, Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s