Ska man ha en sån där Padda eller?

Är iPad nått att ha eller? För skolbruk är svaret nja just nu. Ja i betydelsen av att pröva potentialen i pekplattor med liv och lust – självklart är det bara att gratulera er som har tillgång till paddan i klassrummet! Men nej i ljuset av att massinköp av paddor är en dålig idé. Dålig med tanke på funktionsbrister (främst kamera) som lär rättas till i och med iPad2 som väntar runt hörnet, frånvaron av svenskspråkiga Appar samt inte minst – den totala bristen på en vettig distributionsmodell för att kunna köpa och distribuera apparna till en större mängd elev-iPadar. Men många är de som prövar och utvärderar – bl.a. vi på Fridaskolorna som ni kan läsa och se i föregående bloggpost. Här följer två andra versioner på temat:

http://brooksreview.net/2011/02/mg-ipad-life/

Annonser

Om jonasberling

Pedaog, författare och kulturpersonlighet som fördelar sina 24 timmar/dygn åt sömn, Frida Utbildning och egna utflykter i skapande verksamhet i kulturens tjänst.
Det här inlägget postades i 1-1, läsplattor och tabletdatorer och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s