Bli det allseende ögat

Jag får allt oftare frågan om vilka bra appar som finns för skolbruk. Ingen lätt fråga då allt i pedagogisk väg givetvis är beroende av sin alldeles egna kontext; ålder, mål, ämne, m.m. Men givetvis finns det guldkorn och det allra, allra mest rekomendabla just nu är appen Eyewitness för iPad. Det är tidningen The Guardian som varje vecka lägger ut några av dess fotografers bilder. Bilder från världens alla hörn med tiilhörande bildtext. Bilder som är en ypperlig utgångspunkt för elevernas tankar och reflektioner om världen vi lever i. Närmre än att vara det allseende ögat än så är bara gudar förunnat!

Vill du ha tips på fler appar? Ning-nätverket DELA, skapat av Niklas Karlsson, är ett bra ställe att gå vidare på. Här finns massor att hämta t.ex. I tråden om Appar med skolpotential:
http://shareanduse.ning.com/group/iphonepedagogik/forum/topics/iphoneappar-med-potential-i?commentId=3314154%3AComment%3A23805&xg_source=msg_com_forum

Annonser

Om jonasberling

Pedaog, författare och kulturpersonlighet som fördelar sina 24 timmar/dygn åt sömn, Frida Utbildning och egna utflykter i skapande verksamhet i kulturens tjänst.
Det här inlägget postades i 1-1, iPadpedagogik, iPedagogik 2.0 eller senare och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s