Kommunal skatteåterbäring med paddan

Jag tillhör den skara som fullånar CD på biblan och inte bara lyssnar på musikhistoriska skatter under lånetiden, utan förlänger lånetiden en aning; kan ju inte hjälpa att iTunes importerar musiken jag lånat när jag matar in en skiva i datorn eller ja… Hur som helst kan man se det som skatteåterbäring. Vad som glädjer oss iphone-iPod-iPad-ägare är att det nu kommer mer skatteåterbäring till oss. Denna gång utan att behöva verka i den upphovsrättsliga gråzonen med en lösning leverad av våra kära kommunala bibliotek. ÄNTLIGEN KAN VI LÅNA BÖCKER! Tack vare nya eBoksläsarprogrammet Bluefire Reader kan man nu läsa ePub-formatet på paddan. ePub är Adobes PDF-variant med ett kopieringsskydd som tillåter en begränsad lånetid på böcker. Skattkistan har därmed öppnats! 28 dagars lånetid på massor av bra litteratur ligger för dina fötter!

Hur funkar det då? Bästa guiden ger GP:s Eva Wieselgren. Läs, följ och gläds åt att du ökat på din kommunala skatteåterbäring ju mer du läser på Paddan!

http://blogg.gp.se/teknik/2010/11/11/lana-biblioteksbocker-till-din-iphone/#comments

En viktig sak missar dock Eva i sin guide och det är kopplingen till Dropbox. Man behöver fortfarnde en dator för att låna böckerna men man behöver inte krångla med att synka sin iOS-pryl med iTunes. Betydligt enklare är att använda Dropbox. Dra in den lånade boken i din dropbox på datorn, öppna dropboxen på iPad-iPhone-iPod, välj att öppna i Bluefire Reader och njut av en god läsning. Betydligt enklare än iTunes och framförallt utan sladdtrassel!

En del har invändningen att eBöcker är dyra och lider av ett begränsat utbud. Men med denna förändring – att du kan låna över nätet hos biblan – stämmer inte detta längre. Böcker finns i mängd och är GRATIS!

Annonser

Om jonasberling

Pedaog, författare och kulturpersonlighet som fördelar sina 24 timmar/dygn åt sömn, Frida Utbildning och egna utflykter i skapande verksamhet i kulturens tjänst.
Det här inlägget postades i Framtidens läromedel, läsplattor och tabletdatorer, Netbooks och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s