Android inte anpassat för Lena i köket?

Experter: Android inte anpassat för surfplattor – IDG.se.

Andra apsläpper pekplattor med undermåligt system i form av Android medan Apple allt mer ser ut att vara på väg att få samma dominans som man fick med iPhone. Smartphone är synonymt med iPhone i folkmun, pekplatta snart synonymt med iPad?Jag väntar spänt på iPad i grundskoleelevers händer men kanske ännu mer hos en annan grupp i skolan. Idag pratade jag nämligen en stund över kaffekoppen med Lena som jobbar på en av Fridaskolornas restauranger.

Hon tände rejält på iPaden och började spåna kring hur hon och de andra i kontor- och servicelaget skulle kunna ha nytta av en pekplatta; Beställnigar, ladda upp matsedel, leta recept, maila personal och elever, lägga ut info om verksamheten på intranätet och foto miljöbilder i PR-syfte. Fota? Har den ingen kamera, undrade Lena? Snart, svarade jag. Snart.

Så nästa 1-1-våg i skolan, vad blir den? Ja den borde bli vaktmästarna, bambapersonalen och lokalvårdarna. För alla vuxna på skolan ār väl viktiga? Ta då konsekvensen av detta. Klart Lena i köket ska ha en iPad!

Annonser

Om jonasberling

Pedaog, författare och kulturpersonlighet som fördelar sina 24 timmar/dygn åt sömn, Frida Utbildning och egna utflykter i skapande verksamhet i kulturens tjänst.
Det här inlägget postades i 1-1, Netbooks, läsplattor och tabletdatorer och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s