Ipad is the shit! Google får ursäkta

Nu en dryg vecka med iPaden och det som först kändes som en uppflammande kärlek – iPad älskarinnan, lockande men rätt korkat – så har förhållandet mognat. Jag väljer älskarinnan och förlikar mig med bristerna i språkstöd (kärlekens tunga är som bekant universell), lärplattformar som inte ger stöd och ett virtuellt tangentbord (beröring, inte hamrande, kännetecknar älskarinnan).

Jag surfar, mailar, jobbar med keynotes/pages i bil och buss, bloggar, twittrar, läser jobbrelaterade texter och sparar i instatpaper, nyttjar som fjärrkontroll, kollar film/youtube/tv, använder som griffeltavla i dialog med elever, läser serier jag skulle behöva besöka New York för att läsa i pappersform etc m.m. och så vidare plus… IPad är helt enkelt grymt bra. Metaforen älskarinna borde kanske snart ersättas av grolle, en traktor till arbetshäst, en trogen hund?

Med tanke på att det är en beta, iPad var ju först, så undrar man vem som kommer på yttern och snart drar förbi? Många tippar på Googles Android i pekplatteformat men jag tvivlar. Ipad har ett försprång det lär ta tid att hinna ikapp. Andra tror samma sak. Läs 10 anledningar till varför iPad kommer att förbli ohotad…

10 anledningar till iPads fortsatta succé

Annonser

Om jonasberling

Pedaog, författare och kulturpersonlighet som fördelar sina 24 timmar/dygn åt sömn, Frida Utbildning och egna utflykter i skapande verksamhet i kulturens tjänst.
Det här inlägget postades i 1-1, läsplattor och tabletdatorer, Netbooks och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s