Ipad i företag dvs även skola

Allt fler frågar mig om iPad är svaret på skolans önskan om 1 till 1. Här är svaret och det svider. Som vanligt levererat av Joacim Melin på Macpro. Läs och begrunda.

http://www.macpro.se/2010/10/utmaningarna-for-tablet-tillverkare-och-deras-kunder/

Men, stort MEN! För den skola som vågar ÄR iPad en lösning i 1 till 1-satsningar. Hur? Min idé är samma som Prof Dylan Wiliams – ”our daily experience of teaching is failiure”. Vad menar jag med det? Jo att allt som förväntas bli lyckosamt i en 1 till 1-satsning måste bygga på ”trail and error”. Den lärare som förväntar sig att någon annan ska servera en färdig lösning som man garanterat vet fungerar ska nog inte ha en dator. Kanske inte ens vara lärare? Att misslyckas på nya sätt och lära av detta är lärarens förbannade plikt – detta oavsett dator eller all annan lärargärning. Men för att lyckas med det krävs ytterst en sak – en bra skolledning som bygger skolan som system där alla i verksamheten i någon mening är experter. Är man det är iPad ett utmärkt val. Om inte? Ja varför ska ens köpa datorer alls?

Annonser

Om jonasberling

Pedaog, författare och kulturpersonlighet som fördelar sina 24 timmar/dygn åt sömn, Frida Utbildning och egna utflykter i skapande verksamhet i kulturens tjänst.
Det här inlägget postades i Funkar inte?, Funkar?, Netbooks, läsplattor och tabletdatorer och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s