Funkar! Skriva ut på iPad

Går det nu helt plötsligt att skriva ut från iPad? Det är några minuter sedan jag skrev att det inte går. Nej inget har förändrats i sak, det är bara så att saker faller i sitt rätta ljus. För visst är iPad sämst på att skriva ut. Det går inte att klämma ut några papper ur paddan. Det måste istället göras genom att skicka filer. Rena 1990-talet, sämre än disketter! iPad kan inte räknas in som 1-1-alternativ då eller? Jo, det är precis det den kan! För man ska tänka precis tvärtom! Svagheten att inte kunna skriva ut är en styrka! Ingen kommun eller skola som tänker tanken att satsa på varsin dator till eleverna, ska tänka tanken att datorn är till för att skriva ut på. Vakna i så fall ur den villfarelsen. I ett system utan varsin dator var givetvis utskriftsfunktionen viktig, men när varje elev har varsin burk minimeras behovet radikalt. Och utskrifter som man VILL göra, de utskrifterna är antagligen inget för massproduktion på en risig skrivare eller kopiator, utan lämpar sig snarare för proffsigare print med hög kvalité. Om man väljer iPad är det alltså äntligen slut på ”Korv-med-bröd-utskrifter”. Min erfarenhet är också att det bästa man kan göra är att renodla, inte leva i två system samtidigt. Finns möjligheten att skriva ut precis som förr, hämmas den utveckling man eftersträvar. Många lärare, och elever för den delen, tvingas inte pröva nya lösningar.

Sammanfattning ”Funkar” – Utskrifter? iPaden funkar i högsta grad när det gäller utskrift! Det handlar bara om vilka syften man har. Och visst har du synen på att papper i massor inte hör till ett modernt lärande för 2000-talet? Om inte ska man nog lägga sina pengar på annat.

Annonser

Om jonasberling

Pedaog, författare och kulturpersonlighet som fördelar sina 24 timmar/dygn åt sömn, Frida Utbildning och egna utflykter i skapande verksamhet i kulturens tjänst.
Det här inlägget postades i Funkar?, iPadpedagogik, Netbooks, läsplattor och tabletdatorer och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Funkar! Skriva ut på iPad

  1. micke skriver:

    Där slog du huvudet på spiken. Min skola tittar på olika 1-1 alternativ för införande om ca. ett år. För närvarande skrivs det ut alldeles för mycket hos oss, för att inte tala om alla utskrifter som görs i onödan när utskriften inte kommer ut direkt. De små liven är otåliga och trycker gärna ut samma utskrift 4-5 gånger i tro om att det då ska ”lossna”. Spillet är astronomiskt, relativt sett. Vi måste lära oss att hantera digital information i skolan i stället och jag tror att lärarna måste begära att få materialet digitalt för att det ska ske en förändring.
    Mvh
    Micke M
    It ansvarig Montessori Bjerred

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s